Dit doet GGD Fryslân

Werken Bij GGD Fryslan Buiten Hoofdkantoor

GGD Fryslân: Beter voor iedereen?

Ja, in ieder geval voor iedereen in Friesland! GGD Fryslân is namelijk de gezondheidsdienst van alle Friese gemeenten. Als je bij ons werkt, lever je een doorslaggevende bijdrage aan het gezond houden van alle inwoners van onze provincie.

Dit doet GGD Fryslân

 • Dichtbij alle inwoners van Friesland
  Van acute medische zorg voor arrestanten, forensisch onderzoek en infectieziektebestrijding tot goed zorgen voor de Friese jeugd en milieu-advies bij bouwen van een woonwijk. Als GGD benaderen wij  de gezondheid van iedereen in Friesland zo breed mogelijk: je bent gezond als je fysiek en mentaal gezond bent, goed onderbouwde antwoorden op vragen krijgt en je prettig voelt in jouw omgeving. Zo hebben we op veel plekken invloed op een gezond leven.
 • Voorkomen is beter dan genezen
  Als GGD voorkomen we, vaak samen met andere organisaties, gezondheidsproblemen. Zo zijn wij de enige organisatie in de gezondheidszorg die kinderen vanaf de geboorte tot het achttiende jaar ziet, spreekt en onderzoekt. Hierdoor kunnen wij in een vroeg stadium afwijkingen ontdekken, bijvoorbeeld aan de zintuigen of het hart. Ook zijn wij een vertrouwelijke gesprekspartner voor gezinnen die ondersteuning of advies nodig hebben.
 • Deskundig maatwerk
  We zijn een professionele organisatie met veel ervaren mensen. Ons werk is gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Wij vertalen deze kennis iedere keer zoveel mogelijk naar maatwerk, want: dé gouden tip of één goed advies bestaat niet. Wat werkt, is voor iedereen verschillend.
Zo informeren wij alle inwoners
Spelend gezin in de speeltuin: GGD Fryslân zet zich in voor de gezondheid van jong en oud.

Jezelf ontwikkelen

We vinden het belangrijk dat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Daarom bieden we je mogelijkheden om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Bovendien krijg je ruimte om over de grenzen van je functie te kijken. Je denkt bijvoorbeeld mee over hoe we als GGD Fryslân beter kunnen aansluiten op wat onze cliënten nodig hebben. Daarnaast hebben we plekken voor stages en onderzoek.

Leren bij GGD Fryslân

 en met je team iets bereiken

Bij GGD Fryslân werken wij in zelf organiserende teams. Dat betekent dat ieder team samen met collega’s en samenwerkingspartners zelf kiest hoe ze het werk aanpakken en doelen bereiken. Hoe doen we ons werk beter, wat maakt ons werk nóg leuker? En hoe zijn we inwoners beter van dienst? Door hier met jouw collega’s over na te denken, haal je het beste uit jouw team.

Op je best bij de GGD: dit bieden wij

Een warm welkom op jouw eerste werkdag en een goed inwerkproces. Bij GGD Fryslân kom je terecht bij fijne collega’s op een plek waar iedereen gelijk is. 

Je gaat ervaren hoe betrokken wij ons voelen bij de wereld binnen en buiten de GGD. We willen graag een goed werkgever zijn en gunnen jou werkplezier. Naast je salaris bieden wij:

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit betekent dat je bovenop je brutosalaris 18,63% extra inkomsten krijgt. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een opleiding, fiets of je kunt het laten uitkeren.
 • De kans om van tijd tot tijd een training te volgen.
 • De mogelijkheid om mee te doen aan leuke activiteiten: Van een avond padellen tot suppen, als team meedoen aan een hardloopwedstrijd of wandelen.
Arbeidsvoorwaarden
Twee personen met een fiets bij het water: Bij GGD Fryslân krijg je een individueel keuzebudget welke je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een fiets.
Een medewerker van Veiligheidsregio Fryslân trekt bedrijfskleding aan bij zijn auto

Veiligheidsregio Fryslân

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Net als Crisisbeheersing en Brandweer Fryslân. In geval van crisis slaan wij de handen ineen om samen de klus te klaren. Bij elkaar werken er ongeveer tweeduizend medewerkers, waarvan er meer dan duizend brandweervrijwilliger zijn.

Vacatures bij Veiligheidsregio Fryslân

Vragen of meer weten?

Neem gerust contact op met

Eline of haar collega's
Eline Personeelsadministratie Contact Ggdfryslan